DOLAR 38,0636 0.03%
EURO 43,2786 0.02%
ALTIN 3.927,160,06
BITCOIN 32161021.50775%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle
Resim Yükle
120x600_gif.gif
Türkiye’nin 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi: Yerli IoT Platformu

Türkiye’nin 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi: Yerli IoT Platformu

ABONE OL
Nisan 3, 2025 19:37
Türkiye’nin 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi: Yerli IoT Platformu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nde IoT Vizyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi kapsamında, Türkiye kendi IoT platformunu geliştirmeyi hedefliyor. Bu platform, IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarının birbirleriyle tam uyum içinde çalışmasını sağlayacak. IoT teknolojisi, süpürgeden kahve makinesine, lambadan apartman kapısına kadar pek çok ürünü akıllı hale getirip, uzaktan kontrol edebilme imkanı sunuyor. Ev aletleri, beyaz eşyalar, akıllı saatler, bilgisayarlar, telefonlar, televizyonlar, hoparlörler, ısıtma/soğutma sistemleri, otomobiller ve sanayide kullanılan cihazlar IoT teknolojisi ile uzaktan kontrol edilebiliyor.

Ulusal IoT Platformu 2030’da Kullanıma Sunulacak

Ulusal IoT Platformu 2030'da Kullanıma Sunulacak

IoT cihazlarının artan kullanımı, bu cihazların güvenliğini ülke güvenliği açısından önemli hale getiriyor. 2030 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanan ulusal IoT platformu, IoT destekli cihazların geliştirilmesi ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunacak. Bu platform, Apple HomeKit, Google Home, SmartThings ve Tuya gibi küresel platformlara benzer bir altyapıya sahip olacak. Yerli ve milli olanaklarla geliştirilecek bu platform, vatandaşların kritik verilerinin yurt dışına çıkmasını engelleyecek ve Türkiye’deki tüm IoT cihazlarının güvenli ve etkin yönetimini sağlayacak. Özellikle sanayi sektöründe, uzaktan kontrol edilen pek çok araç ve cihazla birlikte, ulusal IoT platformu sayesinde endüstri verileri güvenli bir şekilde korunacak.

Resim Yükle

IoT İnovasyon Merkezi Kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, IoT inovasyon ve kuluçka merkezleri kurarak akademik kurumlar ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmaları ile iş birliği yapacak. Bu merkezler, IoT çözümlerinin araştırılması, geliştirilmesi ve ticarileştirilmesini teşvik edecek. Ayrıca, IoT cihazları ile yeni nesil kablosuz ağ teknolojileri arasında sorunsuz entegrasyon sağlanarak, yüksek hızlı veri iletimi ve gerçek zamanlı izleme olanakları geliştirilecek. IoT platformu ve inovasyon merkezlerinin 2030 yılına kadar faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Resim Yükle
İlgili Haber  Roblox Türkiye'de Yeniden Erişime Açılacak mı?

Resim Yükle


En az 10 karakter gerekli
Resim Yükle
Resim Yükle

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.