DOLAR 37,9805 0.01%
EURO 41,4191 0.25%
ALTIN 3.811,570,02
BITCOIN 31289090.98423%
İstanbul
17°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle
Türk Doğal Taş İhracatçıları Çin’den Yeni Sözleşmelerle Döndü

Türk Doğal Taş İhracatçıları Çin’den Yeni Sözleşmelerle Döndü

ABONE OL
Mart 27, 2025 22:28
Türk Doğal Taş İhracatçıları Çin’den Yeni Sözleşmelerle Döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Doğal Taş Sektörü Xiamen Fuarı’nda Başarıyla Temsil Edildi

Türk doğal taş sektörü, dünyanın en büyük doğal taş etkinliklerinden biri olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak önemli anlaşmalara imza attı. 16-19 Mart 2025 tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türkiye, 50 firma ile temsil edildi ve dünya çapında ithalatçılara ürünlerini tanıttı.

Türkiye Standı Büyük İlgi Gördü

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, bu yıl Türkiye standının fuarın A6 Holü’nde yer almasının ziyaretçi trafiğini artırdığını belirtti. Alimoğlu, Çin’deki konut stoğu fazlalığının inşaat sektöründe durgunluğa neden olduğunu ancak fuarın dünya genelinden alıcıların buluşma noktası olduğunu vurguladı.

Uluslararası Katılım ve İşbirlikleri

Fuar, Avustralya, Hindistan, Malezya, Endonezya, ABD, Meksika, Tayvan ve Singapur gibi ülkelerden gelen ithalatçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Alimoğlu, Çin’deki durgunluğa rağmen işlenmiş doğal taşlara olan talebin arttığını gözlemlediklerini ve bu avantajı kullanarak 2024’teki 389 milyon dolarlık ihracat rakamını aşmayı hedeflediklerini belirtti.

Gelecek Yıl Daha Fazla Katılım Bekleniyor

Alimoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak Xiamen Fuarı Milli Katılım Organizasyonu’nu kar amacı gütmeden düzenlediklerini ve 2025 yılında daha fazla firmanın katılımını sağlamak için çalışmalarına başladıklarını ifade etti. 2026 yılı için A6 Holü’ndeki Türkiye standının büyütülmesi talebini fuar yönetimine ilettiklerini de ekledi.

Fuarın Genel Başarısı ve Katılımcı Görüşleri

Xiamen Stone Fair 2025, 40 ülke ve bölgeden 2.000’den fazla katılımcı ile 191.000 m2’lik sergi alanında gerçekleştirildi. Fuarda ham blok, levha ve işlenmiş taş ürünleri sergilendi ve 122’den fazla ülke ve bölgeden 153.294 ziyaretçi çekildi. Hindistan, Avustralya, Rusya, Güney Kore, Vietnam, Türkiye, Tayland, Malezya, Brezilya ve ABD’den ticari alıcılar fuara yoğun ilgi gösterdi.

İlgili Haber  Enerjisa Enerji, Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yatırım Yapıyor

Firma Görüşleri

  • Yağmur Eren – Antalya Mermer: “Xiamen Fuarı’na ikinci kez katıldık. A6 holünde olmak ziyaretçi sayısını artırdı. Singapur, Malezya, Avustralya ve Hindistan’dan ithalatçılarla plaka satışları için bağlantılar kurduk.”
  • Mehmet Serter – Başaranlar Mermer: “15 yılı aşkın süredir katılıyoruz ve Xiamen her geçen yıl gücünü artırıyor. Bu yıl daha fazla ziyaretçi vardı.”
  • Aslıhan Koyuncuoğlu – Casa Mermer: “15 yıldır katılıyoruz ve bu yıl ziyaretçi artışı gözlemledik. Hindistan ve Çin’den ithalatçılarla başarılı bağlantılar kurduk.”
  • Emre Karaöz – Kar Madencilik: “İlk kez katıldık ve verimli bir fuar geçirdik. Asya Pasifik’ten iyi katılım oldu.”
  • Ahmet Can İri – Şenler Marble: “Uzun yıllardır katılıyoruz ve bu yılki katılım ve ziyaretçi profilinden memnunuz.”
  • İbrahim Altınpınar – Pınar Marble: “11. kez katılıyoruz ve bu yıl ebatlı taşlarda özellikle Avustralya ve Avrupa’dan talepler aldık.”
  • Abdullah Alimoğlu – Alimoğlu Madencilik: “Uzun yıllardır katılıyoruz ve bu yıl başarılı bir fuar geçirdik. Pek çok ülkeden müşterilerle ticari bağlantılar kurduk.”

Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli