DOLAR 38,1588 0.3%
EURO 43,6101 1.61%
ALTIN 3.957,732,27
BITCOIN 32473002.94339%
İstanbul

AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Resim Yükle
Resim Yükle
120x600_gif.gif
AcnTurk Sigorta’nın Yeni Poliçe Düzenleme Yetkisi Askıya Alındı

AcnTurk Sigorta’nın Yeni Poliçe Düzenleme Yetkisi Askıya Alındı

ABONE OL
Nisan 9, 2025 20:14
AcnTurk Sigorta’nın Yeni Poliçe Düzenleme Yetkisi Askıya Alındı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), AcnTurk Sigorta AŞ ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Kurumun 9 Nisan 2025 tarihli ve 1038 sayılı kararı doğrultusunda, şirketin tüm branşlarda yeni sigorta sözleşmesi düzenleme ve mevcut sözleşmeleri temdit etme yetkisi geçici olarak kaldırıldı.

300x250_v2.gif

Sermaye Yükümlülüğü Nedeniyle Yetki Alındı
SEDDK’nın açıklamasına göre bu karar, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 20. maddesi kapsamında alındı. Şirketin gerekli sermaye yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve bu sermayenin nakden şirket hesaplarına aktarıldığının belgelenmemesi, yetki kısıtlamasının temel gerekçesi oldu.

Belgelemeye Kadar Uygulama Devam Edecek
Karar doğrultusunda, AcnTurk Sigorta AŞ’nin yeniden poliçe düzenleyebilmesi için gerekli sermayeyi nakit olarak hesaplarına aktardığını resmi olarak tevsik etmesi gerekiyor. Bu sürece kadar şirket, hiçbir branşta yeni poliçe düzenleyemeyecek ve mevcut poliçelerde temdit işlemi gerçekleştiremeyecek.

 

Resim Yükle

Gelişmeleri takip ederek kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz.

Resim Yükle
İlgili Haber  Arex Sigorta Genel Müdürü Abdullah Kara’dan Açıklama: “Hasar Ödemelerine Aynı Hızla Devam Ediyoruz”

Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli
Resim Yükle
Resim Yükle

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.